Jest tak, by rozkładające się, gnijące mięso, szybko zostało usunięte z organizmu (zwierzęce białko, cholesterol, tłuszcze nasycone, kwasy tłuszczowe trans). Dlatego PRAWDZIWI mięsożercy nigdy nie cierpią z powodu zablokowanych tętnic i chorób z tym związanych.
2. Ludzie (tak jak roślinożercy) pocą się przez skórę, by ochłodzić organizm. Mięsożercy (wilki, lwy etc.) ziają w tym celu.
3. Ludzka ślina zawiera enzymy trawiące węglowodany, które występują TYLKO u roślinożerców.
4. Zęby ludzkie są płaskie jak u roślinożerców. Siekacze w takiej formie jak u ludzi, posiadają inni roślinożercy do radzenia sobie z twardszymi roślinami.
5. Żuchwa u ludzi przesuwa się również na boki (rozcierająco-żującym ruchem). U mięsożerców żuchwa pracuje TYLKO góra-dół w myśl zasady rwać i połykać.
6. Człowiek nie ma instynktu mięsożercy ( tylko niewielki odsetek ludzi byłby w stanie sam zapolować na zwierzę by je zjeść, bobas instynktownie nie zaatakuje wiewiórki próbując ją zjeść).
na podstawie: wykładu Gary'ego Yourofusky sfilmowany na Uniwersytecie Georgia Tech w 2010 r.
1 komentarz:
Dobrze powiedziane! :)
Prześlij komentarz