sobota, 8 grudnia 2012

Wegańska sałatka a' la gyros

Składniki:

5 liści sałaty lodowej
1 pomidor
3 ogórki kiszone
1/2 puszki kukurydzy
3 gałązki natki pietruszki

3 łyżki keczupu
3 łyżki majonezu z tofu (lub zwykłego - wtedy to już nie wegańskie danie)
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej

1 łyżeczka pieprzu ziołowego prymat
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa lub zioła prowansalskie
szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. Keczup, majonez, musztardę i przyprawy mieszamy tworząc sos. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia.
2. Sałatę rwiemy na małe kawałki, pomidory i ogórki kroimy w kosteczkę.
3. Natkę pietruszki szatkujemy.
4. Mieszam wszystkie warzywa, łącznie z odsączoną z zalewy kukurydzą.
5. Warzywa mieszam z sosem.

1 komentarz:

Prześlij komentarz

 
;