poniedziałek, 2 grudnia 2013

Drugie wcielenie pasty z fasoli

Koci łapci...




















Składniki
1,5 szklanki ugotowanej białej fasoli
5 suszonych pomidorów (z oleju) lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka suszonej mięty (lub świeżej)
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
szczypta czarnego pieprzu

Przygotowanie
1. Cebulę kroję w kostkę i smażę na złoto.
2. W międzyczasie blenderem miksuję fasolę z ziołami.
3. Czosnek dodaję surowy, przeciśnięty przez praskę.
4. Usmażoną cebulę dodaję do zmiksowanej fasoli i jeszcze raz - tylko troszkę! wszystko miksuję.
5. Doprawiam sosem sojowym i ew. czarnym pieprzem.

Wyśmienicie smakuje po schłodzeniu w lodówce, na żytnim chlebie.


Na podstawie przepisu: mniumniu.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;