Próbowałam wielu mniej i bardziej skomplikowanych przepisów ma sos kurkowy - z cebulą, czosnkiem, bardziej wykwintne z czerwonym winem, czy serem pleśniowym. Jednak najprostsze rozwiązanie okazało się tym najlepszym.
Składniki:
2 garście kurek
1 szklanka śmietany do deserów, np. czerwona Łaciate
masło do smażenia
sól, pieprz
Wykonanie:
Kurki smażę na masełku, mieszam. Solę, pieprzę. Jak zaczną już pięknie pachnieć i zarumienią się na brąz, zaczynam partiami dolewać śmietanę. Mieszam i dolewam śmietanę. Redukuję płyn do uzyskania mięciutkiej, puchowej konsystencji sosu.
I już! :)
Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz