poniedziałek, 3 grudnia 2012

Krem z brokuła














Składniki:

1 brokuł
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka suszonej włoszczyzny
1 łyżka przypraw do zupy
2 łyżki oliwy
4 szklanki wody

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek kroję w kosteczkę.
2. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oliwy. Chwilę podsmażam lub duszę cebulę, po chwili dodaję czosnek.
3. Wrzucam na to porwanego w małe różyczki brokuła.
4. Zalewam wodą, dodaję włoszczyznę i przyprawy.
5. Gotuję do miękkości.
6. Blenduję wszystko na gładki krem.

Ponadto:

1. Pikanterii i świeżej zieleni dodaje łyżka pesto bazyliowego dodana wprost do talerza.
2. Zielony kolor poprawi pół łyżeczki spiruliny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;