piątek, 6 stycznia 2017

Budyń domowy --> WANILIOWY & CZEKOLADOWY



Składniki
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki brązowego cukru
2 lub 3 żółtka
ew. 1 laska wanilii
ew. 2 łyżki prawdziwego kakao TerraEtica (do budyniu czekoladowego)

Przygotowanie
1. 1,5 szklanki mleka należy zagotować z cukrem i wanilią (wydobyć ziarenka)
2. Pół szklanki mleka wymieszać w kubku z mąką ziemniaczaną i żółtkami
3. Jak mleko się zagotuję, dodać stopniowo mieszając trzepaczką zawartość kubka
4. Gotować ciągle mieszając aż całość się zagotuje

Przygotowanie budyniu czekoladowego
2 łyżki czekolady zagotować wraz z 1,5 szklanki mleka, cukrem i wanilią

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;