sobota, 21 maja 2011

Rogaliki z dżemem

rogaliki z marmolada

Składniki:
- 2,5 szklanki mąki
- 20 deko margaryny (kostka ma 25)
- 1 jajko
- 1-2 czubate łyżki gęstej śmietany (18 procent)
- tylko łyżeczka cukru pudru (już sama marmolada jest dostatecznie słodka)
- szczypta soli

No i oczywiście marmolada. Wszystko ładnie zawinąć i wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wrzucić do piekarnika na 15 min aż się zarumienią.

Sposób przygotowania:
inne podobne do sprawdzenia od Magdy:
3 szklanki mąki
1 szkanka śmietany 18%
1 kostka masła
trochę cukru

zagnieść solidnie; na godzinę do lodówki; wyjąść kroić w trójkącki na to marmolada; zawijać i do piekarnika na 30 min 170 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;