Składniki
1 duży seler
1 opakowanie suszonych arkuszy glonów nori
1 łyżka suszonej włoszczyzny
kilka łyżek dowolnej (np. bezglutenowej) mąki
olej do smażenia
Wykonanie
1. Selera obieram, kroję na półplastry grubości ok 0,5 cm i gotuję w wodzie z suszoną włoszczyzną i ew. małym kawałkiem arkusza glonów.
2. Glony tnę nożyczkami na paski.
3. Miękki (ale nie rozpadający się) seler wyjmuję z wody.
4. Każdy kawałek selera owijam paskiem glonów, obtaczam w mące i smażę na patelni do zrumienienia z obu stron.
Z wody pozostałej po gotowaniu selera można śmiało zrobić "zupę rybną" bez ryby :)
Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz