kotlety z kaszy manny |
Składniki:
2 szklanki wody
1 kostka bulionu warzywnego
1 szklanka kaszy manny
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
żółty ser
pietruszka
szczypiorek
bułka tarta
pieprz
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy wraz z kostką bulionu warzywnego. Do gotującej się wody dodajemy kaszę mannę – stopniowo i powoli. Gotujemy na małym ogniu jeszcze chwilkę, ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na kilka minut.
Do ostudzonej kaszy dodajemy jajko, podsmażoną cebulę i czosnek, tarty ser, posiekany szczypiorek, pietruszkę i przyprawy. Mieszamy.
Z powstałej masy formujemy kotleciki. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Kotlety z kaszy manny podajemy lekko posypane kiełkami lub natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz