piątek, 26 sierpnia 2011

Czosnkowe pieczary na grzankach


Składniki:
2 bułki (na 4 kanapeczki)
3 duże pieczarki
2 ząbki czosnku
3 łyżki masła
natka pietruszki
sól, pieprz
ew. 4 plastry żółtego sera

Wykonanie:
Przekrojone bułeczki wkładamy do piekarnika (lub innego piecyka) w celu uczynienia z nich pysznych grzaneczek.

Na patelni rozgrzewamy masło. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do lekko podsmażonego czosnku. Solimy, pieprzymy, mieszamy. Gdy pieczarki są gotowe, wsypujemy na patelnie drobniutko poszatkowaną natkę pietruszki. I już! :)

Na gorące półbułeczki kładziemy po plasterku żółtego sera, a na to czosnkowe pieczary. Mmmm...

przepis zaczerpnięty "Z kuchennej półeczki. Kuchnia wegetariańska" - Jenny Stacey, 2004

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;