środa, 31 października 2012

Hallowee-nowy gulasz














Składniki:
2 łyżki czerwonej soczewicy
1 kg dyni
1 puszka pomidorów albo 3 świeże
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
liść laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
natka pietruszki
ew. spirulina

zioła:
proansalskie, szczególnie tymianek, szałwia, zmielony pieprz kolorowy, ew. "zioła do fasoli Dary Natury"


Wykonanie:
Soczewicę przepłuję i do gara. Potem pokrojona w kostkę dynia, liść laurowy i ziele angielskie. Po ok 15 min cebula i pomidory. Pod koniec gotowania dodaję zioła, a po chwili wyciśnięty ząbek czosnku i spirulinę. Na talerzu posypuję natką pietruszki. Zjadam z razowym chlebem.

Na podstawie: wegetarianka.blox.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;