Składniki:
3-4 małe cebulki
2 łodygi selera naciowego
ew. 1 pomidor
3 łyżki oliwy
3 łyżki płynnego miodu
1 łyżka octu winnego
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę w dużych kawałkach. Obsmażać przez 3-5 minut, aż zacznie nabierać brązowej barwy.
Dodać pomidory, przecier pomidorowy, i seler naciowy. Gotować na dużym ogniu 5-6 min.
Dodać miód i ocet winny. Doprawić solą i pieprzem. Przybrać posiekanymi listkami selera naciowego.
Podawać na ciepło lub na zimno. Dobrze smakuje z chlebem.
Źródło: Jenny Stacey - Z kuchennej półeczki. Kuchnia wegetariańska
Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
1 komentarz:
słodka,aksamitna bajka...
Prześlij komentarz