Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
środa, 7 listopada 2012
dania główne,
kalarepa,
kuchnia wegetariańska,
przepisy wegańskie,
przepisy wegetariańskie
Kalarepka w farsz zaczarowana
Farsz można użyć do naleśników, zawijać w papier ryżowy lub po prostu podawać razem z brązowym ryżem albo kaszą.
Składniki:
1 kalarepa
2 łyżki suszonych warzyw + jakaś przyprawa do zup, np. warzywno-ziołowa przyprawa do potraw Dary Natury
2 pomidory
1/2 pora
2-3 gałązki natki selera
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
szczypiorek
natka pietruszki
szczypta suszonej bazylii
sól, pieprz
ew. kilka listków świeżej bazylii
Wykonanie:
Kalarepę obrać i pokroić na niezbyt drobne paski, włożyć do garnka, zalać wodą do przykrycia warzyw, dodać suszone warzywa, przyprawę do zupy i podgotować ok 10 min.
Kalarepkę wraz z resztą wywaru przerzucić na patelnię. Dodać pokrojone pomidory oraz natkę selera i posiekanego pora. Doprawić solą pieprzem i szczyptą bazylii. Smażyć mieszając jeszcze chwilkę. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i szczypiorek.
Naleśniki nadziewać i składać na pół. Posypać świeżą bazylią.
Na podstawie: www.gotujmy.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz