środa, 7 listopada 2012

Kalarepka w farsz zaczarowana















Farsz można użyć do naleśników, zawijać w papier ryżowy lub po prostu podawać razem z brązowym ryżem albo kaszą.


Składniki:

1 kalarepa
2 łyżki suszonych warzyw + jakaś przyprawa do zup, np. warzywno-ziołowa przyprawa do potraw Dary Natury
2 pomidory
1/2 pora
2-3 gałązki natki selera
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
szczypiorek
natka pietruszki

szczypta suszonej bazylii
sól, pieprz
ew. kilka listków świeżej bazylii

Wykonanie:

Kalarepę obrać i pokroić na niezbyt drobne paski, włożyć do garnka, zalać wodą do przykrycia warzyw, dodać suszone warzywa, przyprawę do zupy i podgotować ok 10 min.

Kalarepkę wraz z resztą wywaru przerzucić na patelnię. Dodać pokrojone pomidory oraz natkę selera i posiekanego pora. Doprawić solą pieprzem i szczyptą bazylii. Smażyć mieszając jeszcze chwilkę. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i szczypiorek.

Naleśniki nadziewać i składać na pół. Posypać świeżą bazylią.

Na podstawie: www.gotujmy.pl



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;