całe wykonanie 24 godziny
Składniki:
2 kg białej kapusty (mała główka)
1 marchew
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka soli kamiennej
Zalewa:
1 szklanka wody
1/4 szklanki cukru
1/8 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
Sposób wykonania:
1. Kapustę poszatkować.
2. Dodać sól, marchew i włożyć wszystko do kamionki.
na drugi dzień...
1. Ugotować zalewę i wystudzić.
2. Do kapusty dodać poszatkowany czosnek.
3. Wymieszać wszystko z zimną zalewą, potrzymać to z godzinę, dwie.
4. Przełożyć kapustę do słoików, przechowywać w lodówce do tygodnia.
przepis od teściowej
Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz