Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
piątek, 16 sierpnia 2013
bezglutenowe,
burak,
kuchnia wegetariańska,
kwas buraczany,
na wzmocnienie,
napoje,
oczyszczanie organizmu,
przepisy wegańskie,
przepisy wegetariańskie,
przetwory,
zakwas buraczany,
zakwas z buraków
Krysine Buraczki
Składniki:
3-4 średnie buraczki
2 ząbki czosnku
kilka listków ziół (np. szałwia, rozmaryn, mięta, bazylia)
ew. skórka chleba
ew. sól
ew. cukier
1/2 litra przegotowanej ciepłej wody
Wykonanie:
1. Buraczki zakiś w szklanym, wyparzonym słoju. Obierz, pokrój je na frytki, zalej przegotowaną wodą, posól, dodaj czosnek i to, co lubisz z ziół. Można też dodać trochę cukru i kawałeczek skórki razowego chleba.
2. Przykryć płótnem, postawić w cieniu w normalnej temperaturze na jakieś 3-5 dni. Potem kwas zlać w butelkę i do lodówki, buraczki można zalać drugi raz wodą.
Pij po trochu codziennie - bardzo wzmacnia organizm, usuwa wolne rodniki, dodaje wigoru. Prawdopodobnie niszczy nawet komórki rakowe. Można go zmieszać też z sokiem z jabłek albo dodawać do chłodniku.
Źródło: Dziękuję Krysiu!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz