piątek, 16 sierpnia 2013

Krysine Buraczki




















Składniki:
3-4 średnie buraczki
2 ząbki czosnku
kilka listków ziół (np. szałwia, rozmaryn, mięta, bazylia)
ew. skórka chleba
ew. sól
ew. cukier
1/2 litra przegotowanej ciepłej wody

Wykonanie:
1. Buraczki zakiś w szklanym, wyparzonym słoju. Obierz, pokrój je na frytki, zalej przegotowaną wodą, posól, dodaj czosnek i to, co lubisz z ziół. Można też dodać trochę cukru i kawałeczek skórki razowego chleba.
2. Przykryć płótnem, postawić w cieniu w normalnej temperaturze na jakieś 3-5 dni. Potem kwas zlać w butelkę i do lodówki, buraczki można zalać drugi raz wodą.

Pij po trochu codziennie - bardzo wzmacnia organizm, usuwa wolne rodniki, dodaje wigoru. Prawdopodobnie niszczy nawet komórki rakowe. Można go zmieszać też z sokiem z jabłek albo dodawać do chłodniku.

Źródło: Dziękuję Krysiu!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;