wtorek, 28 stycznia 2014

Pasta z czerwonej fasoli

Zważywszy na porę roku, świeżych owoców i warzyw pod kopnym śniegiem nie uraczysz (nie licząc oczywiście mrozoodpornych bohaterów: jarmużu i topinambura), w naszej kuchni nastał sezon na wszelakie fasole i warzywa korzeniowe. Aby nie przesadzić z warzywami psiankowatymi - oto nowa fasolowa propozycja śniadaniowa! :)




















Składniki
1 puszka czerwonej fasoli (lub szklanka ugotowanej)
1 cebula
1 łyżeczka czerwonej papryki
1/2 łyżeczki papryczki chilli
czarny pieprz
mielony kminek
czarnuszka
sól
olej do smażenia

Przygotowanie
1. Na patelni zesmażam cebulę pokrojoną w kosteczkę
2. Odsączoną fasolę mieszam z cebulą, oliwą i przyprawami. Blenduję. Gotowe!!

P.S. Chcąc całkowicie wyeliminować z diety psiankowate (RZS itp.), można śmiało pominąć w przepisie również suszoną paprykę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;