Składniki
(na ok 0,5 l czekolady)
1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
1 kubek lub 250 ml śmietany 30 lub 36 %
1 czekolada mleczna Wedel
1/2 czekolady gorzkiej Wedel, np. 64%
2 łyżki kakao, najlepiej Terra Etica
4 łyżki brązowego cukru
szczypta chilli
Przygotowanie
1. W garnku (najlepiej z grubym dnem) zagotowuję mleko kokosowe z cukrem
2. Dodaję śmietanę i kakao. Gotuję maleńką chwileczkę na wolnym ogniu
3. Wyłączam ogień i łamiąc dodaję obie czekolady
4. Dodaję szczyptę chilli
5. Mieszam wszystko trzepaczką, by nie było grudek i podaję od razu! :)
Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz