Odling
-
Czy wiecie czym jest odling ? Nie znałam znaczenia tego słowa. Tymczasem
odling to szwedzkie słowo oznaczające “uprawę” lub “ogrodnictwo”. W
kontekście o...
wtorek, 5 lutego 2013
czarna fasola,
dieta dla mózgu,
kuchnia wegetariańska,
kuskus,
na wzmocnienie,
przepisy wegetariańskie,
zupy
Zupa z czarnej fasoli
Składniki:
1/3 szklanki czarnej fasoli (przed gotowaniem)
1 litr bulionu warzywnego
1 mała cebula
oliwa do smażenia
2 kromki chleba na grzanki lub 1/2 szklanki kaszy kuskus
podlaska przyprawa dla wegetarian
zioła do dań z fasoli
kminek
pieprz czarny
pieprz cayenne
sól
Sposób przygotowania:
1. Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia gotować ok 2 godzin w międzyczasie raz zmieniając wodę.
2. Po odlaniu wody fasolę zalać litrem bulionu warzywnego.
3. Na patelni podsmażyć cebulę. Dodać do gotującej się zupy.
4. Zmiksować blenderem.
5. Na patelni podsmażyć grzanki lub w miseczce zalać wrzątkiem kuskus i przykryć na 10 minut.
Zupę podawać z grzankami lub z kuskusem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz