wtorek, 5 czerwca 2018

Kokosowy deser z tapioki




















Składniki
1/3 szklanki kuleczek tapioki
1/2 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki brązowego cukru
1,5 szklanki wody
3 szklanki truskawek lub innych owoców np. jagód lub mango (jeśli truskawki to jeszcze 1 łyżka ksylitolu)
7 kropli olejku waniliowego

Wykonanie
1. Tapiokę namaczam w wodzie przez ok. 1 godzinę
2. Dolewam mleko kokosowe, cukier i gotuję ok 10 minut w garnku Z GRUBYM DNEM mieszając dość często
3. W międzyczasie blenduję owoce (z ksylitolem)
4. Do tapioki dodaję olejek waniliowy, mieszam
5. Tapiokę nakładam do ozdobnych pucharków przekładając warstwy musem owocowym


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
;